Ett starkt föreningsliv.

Vi Socialdemokrater i Berg har under många år arbetat för att människor ska kunna bo, utvecklas och trivas i hela kommunen. Grunden för den enskilda människans goda liv är arbete, bra boende, väl utbyggd infrastruktur, social service samt möjligheter till en bred, mångsidig och rik kultur & fritid – i hela kommunen. Det finns en stark tradition och ett grundmurat föreningsliv i Berg. Vi Socialdemokrater vill ytterligare stärka sammanhållningen och tilliten i samhället.

Vårt samhällsbygge grundar sig på en tilltro till medborgarnas engagemang och respekt för deras självständiga förmåga till organisering. Vi vill att Bergsborna deltar i samhället och därmed också bidrar till att stärka demokratin. Ett starkt och levande civilsamhälle ger demokratin styrka.

Kraften till förändring uppstår när människor möts och får bryta argument och utveckla idéer. Det ideella föreningslivet har därför en mycket stor betydelse för Berg och Bergsborna.

Kommunalt ekonomiskt stöd till föreningslivet är viktigt.

Många innevånare i Berg är medlem i en eller flera föreningar. Ideella föreningar har de senaste åren vittnat om problem att hitta tillräckligt många som vill eller är beredda att engagera sig. Kommunala stöd ska utformas så att det sporrar ung som gammal att efter förmåga engagera sig i det lokala föreningslivet.

Vi socialdemokrater tror att ett brett stöd till ideella föreningar stärker demokratin och är en viktig motkraft mot dagens växande populism och extremism.

Endast föreningar som verkar för människors lika värde och jämlikhet ska kunna beviljas kommunalt stöd. Med kommunala stöd ska även följa krav på respekt för demokratins idéer, mänskliga rättigheter, jämställdhet och förbud mot diskriminering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: