En trygg omsorg i kommunal regi.

I Bergs kommun, med en hög andel äldre innevånare, betyder den kommunala hemtjänstens besök, uppmärksamheten hos personalen inom LSS, omsorgen från personalen vid särskilda boenden och erfarenheten hos personalen vid korttidsboende att Du som får insatserna kan räkna med att de håller hög kvalitet och att verksamheterna har en ambition att ständigt utvecklas.

Vi säger JA till en trygg omsorg, utan vinstjakt, i kommunal regi. Vi tror på Trygghet, Kvalitet och långsiktighet, låt oss fokusera på dessa delar istället för på upphandlingar och kontroll av andra utförare.

Vi tror på en utbyggnad av hemtjänsten, vi tror på seniorboende där man har möjlighet att flytta in utan biståndsbeslut för att sedan kunna bygga på efter behov, det vi kallar ”skalbara insatser”. Vi vill ge möjlighet till valfrihet utifrån innehållet i vården och omsorgen.
Ålderdom skall inte vara en form av exkluderande utan en fortsättning på livet.
Därför vill vi fortsätta tillhandahålla personal, tjänster och teknik som bejakar ett aktivt äldre liv. En trygg, säker och förutsägbar vård, där tekniken bidrar till mer tid för mänsklig kontakt. En individanpassad vård och omsorg är nämligen så mycket mer än ett begrepp.

För att möta behoven hos dagens äldre och funktionsvarierade vill vi införa en högre grad av tekniska lösningar i verksamheterna. Tillgänglighet till trådlöst internet för boende i gruppbostäder, korttidsboenden och särskilda boenden skapar jämlika förutsättningar till information.
Interaktiva stimulansmedel som smart-TV, datorer och surfplattor med programvara anpassad för de med funktionsnedsättningar erbjuder ett större utbud av aktivering.

Vi vill införa valmöjligheten att få GPS-baserade trygghetslarm, så att den enskilde ges möjlighet att känna trygghet även i trädgården eller på promenaden till affären.
Nattfrid, där du erbjuds alternativ till nattliga besök av omsorgspersonal och istället får tillsyn via kamera ger ett alternativ där störningar minimeras och säkerheten bibehålls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: